Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Aktuellt"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Aktuellt


 

Succé för ungdomarna i sommar!  

Sommarens soliga väder har verkligen gett bra förutsättningar för att lära sig segla, det har även våra fantastiska tränare gjort. På ett positivt och lekfullt sätt har de lärt 55 barn och ungdomar att segla både optimistjolle och vårt nyaste tillskott, c55an. Den sistnämnda är en lättseglad båt som rymmer flera barn och även tränare samtidigt- perfekt för seglarskola med andra ord! Grupperna har varierat från 10 till 15 deltagare som i fem dagar i sträck har seglat, badat, knutit knopar och gjort en och annan kapsejsning.. (både ofrivillig och frivillig skulle jag gissa).  

En av gångerna som jag hälsar på under seglarskolan är lunchen precis avklarad och jag ser då att tränarna inte bara har lärt barnen att segla utan även att städa; tränarna sitter nämligen i solen medan seglarna sjungandes städar lokalen med både trasa och mopp. När jag går in möts jag av tiotal röster som helt självmant börjar berätta vilken båt som är roligast att segla och hur många ”headdips” de gjort osv - så mycket glädje! Samtidigt dyker två killar fram och frågar om de inte kan få åka ut och segla nångång...Efter drygt 10 år som tränare är det få saker som värmer så i hjärtat som att höra kidsen tjata om att få segla efter knappt 30 minuters lunchpaus. Då har man lyckats som tränare, och det har de verkligen gjort. Ebba, Fanny och Carl som till sin hjälp hade Petter, Filip, Ville, Gustav och Robin.  

I början på augusti genomfördes i år även vårt kära Flatenläger - äntligen! Efter nåt års uppehåll var det något knapert med anmälningar men 13 glada seglare deltog under veckan, tack vare lägeransvarig, föräldrar, tränare och mattjejer!  

Nu återstår några torsdagsträningar under hösten innan årets längsta väntan till våren börjar... Hoppas den går fort så vi kan dra igång med nya seglingar, skolor, vuxenkurser och förhoppningsvis matchrace med c55orna.  

Linnea Ahlqvist
Ordförande ungdomssektionen

Inga nyheter är skapade

 

 

    NSS 100 år   

      Firas med:

   Klubbmästerskap

     Jubileumsbok

 

____________________________

Vinterplats för din båt

Norrtälje SS, vi har några vinterplatser kvar i Karlsro. Pelarkranen lyfter uppemot 12 ton. Spolplattor med högtryck. El och vatten finns vid båtarna.

Mer information

____________________________

Länkarna nedan går till externa sidor

 

____________________________

 Räknaren nollställd 2019-02-26

 besöksräknare  

Postadress:
Norrtälje SS - Segling
Box 133
76122 Norrtälje

Besöksadress:
Villagatan 2B
76140 Norrtälje

Kontakt:
Tel: 017615226
E-post: kansli@norrtaljess.se

Se all info