Hoppa till sidans innehåll

Kvinnor till Rors

28 MAJ 2021 10:15
Kursen har genomförts med lyckat resultat. På bilden är det Thomas Kilström som instruerar i tilläggning mellan y-bommar.
  • Uppdaterad: 28 MAJ 2021 10:15

Så här skriver projektledaren Ginger Liljeroth:

Kvinnor till Rors

I NSS har vi under våren kört ett projekt vi kallar Kvinnor till Rors, med två mål, dels att öka säkerheten på sjön (att det ska finnas flera personer ombord som kan handha båten ifall något skulle hända) och dels att uppmuntra fler kvinnor att ta en mer aktiv del i båtlivet.

Under de två första helgerna i maj har 24 kvinnor deltagit i vår kurs, där de fått lite teori om vindar och motorns påverkan, samt även fått testa på att med hjälp av klubbens ribbåt bl.a. lägga till mot bensinbrygga och mellan y-bommar.

Vi har fått otroligt positiv respons från deltagarna som varit väldigt nöjda.

Även Svenska Båtunionen har följt vårt projekt med intresse och ett reportage med foton och intervjuer kommer i nästa nummer av Båtliv. Det blir en väldigt bra reklam för klubben.

I skrivande stund har vi inte bestämt fortsättningen, men vi planerar redan nu för en ny omgång nästa år, och då inte bara till kvinnor, utan alla som har behov. Så hör av dig till kansliet (eller direkt till This is a mailto link) om du redan nu vet att du vill, så kanske vi kan utöka och anpassa till behoven.

När jag ändå har fångat ditt intresse, så passar jag på att göra reklam för utbildningspaketet ”Rorsmansmärket” som faktiskt legat till grund för vår teoretiska utbildning. Där kan du få lite bra tips och om du scannar QR-koderna så kommer du direkt till några pedagogiska filmer. Utbildningsmaterialet finns på SBU’s hemsida, samt inom kort även här på NSS’s hemsida.

Vid klubbstugan, på gallret till vagn-förrådet hittar du också en plansch med QRkoderna.

Vi som jobbat med projektet är Carl Henriksson och Thomas Kihlström – våra instruktörer, samt Anki Fagerberg, Karin Wieslander, Eyvor Gullmarstam, Tina Kihlström och jag Ginger Liljeroth.

//Ginger Liljeroth

___________________
Facebook
NSS
Seglingssektionen
Veteranerna
Flaten
___________________

   Vinterplats för din båt
Vi kan lyfta med masten på!
På grund av efterfrågan kommer Norrtälje SS att utöka antalet vinteruppläggningsplatser i Karlsro (Rosättra). Pelarkranen lyfter 10 ton. Spolplattor med högtryck. El och vatten finns vid uppställningsplatserna.

Mer information

_____________________________

Externa länkar till några sponsorer
______________________________

blobid0.png

Avlopp på Flaten

blobid1.png

____________________________

Hjärt-lungräddning

imagecbmv.png
______________________________

image8gmce.png
Vi finns i Norrtälje
____________________________

 Räknaren nollställd 2021-12-31

 besöksräknare  

Postadress:
Norrtälje SS - Segling
Villagatan 2B
76140 Norrtälje

Besöksadress:
Villagatan 2B
76140 Norrtälje

Kontakt:
Tel: 017615226
E-post: kansli@norrtaljess.s...

Se all info